De Krijgers van de Rode Gordel

‘De Krijgers van de Rode Gordel’ is deel 3 van de Valadin-serie en geschreven door de Nederlandse auteur Peter Verkerk. Het is in 2023 uitgegeven door Boek-Scout. Het boek is geschikt voor kinderen en volwassenen en bevat véle avonturen. Voor volwassenen is er een kernvraag die de lezer aan het denken zet.

De Krijgers van de Rode Gordel

De krijgers van de rode gordel’ is het derde deel in de Valladin-serie, maar je kunt het makkelijk lezen zonder de andere delen te kennen. Het zal lastig zijn om meteen alle namen en personages op te pikken. De auteur heeft gelukkig heel handig voor in het boek een overzicht van de namen van de belangrijkste personages en bij welke groep deze mensen horen.

Valadin – avonturen

Het verhaal begint nadat de Rode Gordel is opgericht, en we volgen de avonturen van Valadin, Fep en Mickletin terwijl ze zich aansluiten bij de Rode Gordel. Samen gaan ze de strijd aan met de ergste misdadigers in Carna. In ieder hoofdstuk zit een groot avontuur of zelfs meerdere. Lezers die vooral strategische planning en tactieken van oorlogen of gebeurtenissen interessant vinden, zullen smullen van deze avonturen. De gebeurtenissen worden duidelijk beschreven en zijn absoluut spannend te noemen. Echter, gevoelens van mensen of de gevolgen van bepaalde acties blijven buiten beschouwing. Misschien maar beter ook want er wordt veel gevochten en in een enkel geval vindt er ook een marteling plaats.

Rechtvaardigheid

Het is een spannend verhaal, of beter gezegd: verhalen, waarbij de personages van De Rode Gordel voortdurend nadenken over de rechtvaardigheid van hun daden en hoe het rechtssysteem verbeterd kan worden. Ze maken moeilijke keuzes en stellen het rechtssysteem kritisch ter discussie.

Het zit vol met spannende momenten waarbij je op het puntje van je stoel zit en meeleeft met de personages. Ook is er genoeg ruimte voor ontwikkeling van de karakters en hun onderlinge relaties. De mannen beleven ook romantische avonturen en worden ze geconfronteerd met liefdesverdriet en de gevolgen van keuzes die gemaakt zijn.

Het boek deed mij denken aan vele avontuurlijke series zoals Game of Thrones. Avonturen voorop, veel spektakel, aantrekkelijke hoofdpersonages en actie!

Voor volwassenen:

Het boek behandelt op een boeiende manier thema’s als rechtvaardigheid en de werking van het juridisch systeem. Vooral de hamvraag: Is oog om oog, tand om tand, wel zo’n goed systeem. En wie bepaalt wat? En hoe meet je dit precies? Lastig hoor…

Wanneer iemand letsel toebrengt aan een ander, moet hem hetzelfde letsel worden toegebracht: een breuk voor een breuk, een oog voor een oog, een tand voor een tand. Wat hij de ander heeft aangedaan zal ook hem aangedaan worden.

Avonturen voorop

Dacht ik bij het laatste hoofdstuk dat de mannen, na gedane zaken, rustig naar huis gingen voor een tijdje ‘vakantie’, maar nee hoor. Tot op de laatste pagina gebeuren er dingen die je niet had verwacht. Voor lezers die van avonturen houden, is dit boek er een waar je lange tijd mee kan doen. Los natuurlijk van Deel 1 en Deel 2.

Tip van Marga: Ik zou zeggen, spaar ervoor en koop alle drie de delen. Een érg leuk cadeau voor een verjaardag of de feestdagen!

Knap werk van de auteur! Ik denk altijd: “Hoe komt hij aan ál die ideeën en fantasieën?”. Gelukkig wordt die vraag spoedig beantwoord in een gastblog van Peter Verkerk!

en dus: wordt vervolgd!

Zoals ongetwijfeld ook ‘De krijgers van de rode gordel’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *