Daisy Jones en The Six

Zin in een tripje naar het verleden? Laat je meenemen in de wereld van de rock ‘n rol met ‘Daisy Jones en The Six’ van Taylor Jenkins Reid. Een heerlijke verhaal, of moet ik zeggen een heerlijk interview?

Daisy Jones & The Six cover

Daisy Jones en The Six: waar was jij tijdens hun laatste optreden?

‘Daisy Jones en The Six’ is een eerbetoon aan de gelijknamige (fictieve) rockband. In een lang interview vertellen de bandleden en hun familie, maar ook journalisten, producenten en geluidstechnici over het ontstaan van de band, het maken van hun eerste album, hoe Daisy Jones bij de band komt en de band tot grote hoogte brengt, maar ook hoe ze de band weer verlaat. Dat moment is iconisch geworden en tot nu toe is het onbekend waarom de band eigenlijk uit elkaar ging. Dit boek geeft antwoord op die vraag.

Rock & Roll in Daisy Jones & The Six

Daisy Jones en The Six is een pageturner

Het klinkt misschien een beetje vreemd, een verhaal dat helemaal is verteld als interview. Maar het is juist een vorm die past bij het verhaal. Want je weet al waar het naartoe gaat, dat staat al op de achterflap. Maar met alle personages die hun kant van het verhaal vertellen is het net als een speurtocht. Je leert de bandleden goed kennen. Naast het verhaal van waarom Daisy uit de band is gestapt, is dit ook het verhaal van hoe de band samen is gekomen, van de grote liefde en van de liefde die het niet niet redt en van de jaloezie. Het is lastig om het boek weg te leggen – tenminste, dat vond ik.

Je gaat bijna op zoek naar Daisy Jones & The Six op spotify, zo levensecht is alles beschreven. Dit maakt zeker nieuwsgierig naar andere boeken van Taylor Jenkins Reid.

Nog meer rock ‘n roll uit de seventies?

Tijdens het lezen van ‘Daisy Jones en The Six’ moest ik continue denken aan de film ‘Velvet Goldmine.’ Hierin gaat een verslaggever op zoek naar wat er ooit is geworden van Maxwell Diamond, een fictieve glamrock figuur uit de jaren zeventig. Met een verrassend einde, goede muziek en geweldige hoofdrolspelers als Jonathan Rhys Meyers, Ewan McGregor, Toni Collette en Christian Bale. Nog niet overtuigd? Kijk even de trailer. En pak daarna ofwel ‘Daisy Jones & The Six’ of ga Velvet Goldmine kijken.

Terug naar The Sixties:

(met dit heerlijke liedje:)

En deze column:

Equus Cannabis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *