Miss Jones & Lord Mortimor

Waar de roman: Miss Jones & Lord Mortimor over gaat? Beeld je in dat je een jonge vrouw bent in 1817 die niet houdt van theedrinken met een pink omhoog maar liever boeken leest en cricket speelt. Precies, dat levert problemen thuis op. En wat doe je dan om hieraan te ontsnappen? Juist, je verstopt in het huis van Lord Mortimor en zorgt je dat je niet gevonden wordt. Of toch liever wel?

Miss Jones & Lord Mortimor is een boek voor Regency lovers

De roman Miss Jones & Lord Mortimor speelt zich af in het Regency tijdperk (1811-1820) en vertelt het verhaal over een zo andere tijd dan wij nu gewend zijn. Bedenk je eens in dat je als vrouw pas volwassen bent en zeggenschap hebt als je 26 bent. En waarin je als volwassen man op een groot landgoed nog altijd gebukt gaat onder de wetten en wil van je vader. Een manier om hieraan te ontvluchten lijkt er niet.

We kunnen al die regels uit die tijd ons nu niet meer voorstellen, maar dat maakt juist deze roman van auteur Dani van Doorn zo bijzonder, intrigerend en meeslepend.

Een regency roman met een bijzondere hoofdpersonage

In de roman Miss Jones & Lord Mortimor is de bijzondere hoofdpersonage Annika Jones, voorbestemd voor theedrinken in mooie jurken met de pink omhoog, de hoofdpersonage. Maar als rebelse dochter, liefhebber van de natuur en enorme ‘honger’ naar het lezen van boeken, moet ze hier echt niet aan denken.

Annika heeft een manier gevonden om te vluchten. Ze doet zich voor als Anna met een raar accent en verstopt zich op de zolder van een landhuis.

Roman met humor, baljurken en eigenwijze lord’s

Eerlijk is eerlijk, ik moest de eerste paar pagina’s echt even wennen aan de schrijfstijl. Ik heb zelfs heel even getwijfeld of ik het boek wel leuk zou vinden. Maar zodra ik een paar pagina’s verder was én hardop gelachen had, wist ik het: dit wordt smullen!

Doordat de roman zich in een tijd afspeelt wat zover achter ons ligt, wekt het nieuwsgierigheid én verbazing op. Wanneer zowel Miss Jones (Annika) als Lord Mortimor (Reginald) steeds meer gevoelens voor elkaar krijgen, kun je niet wachten op het vuurwerk aan reacties van hun familie.

Bijzondere keuzes, karakters én familie’s

Want dat hun keuzes leiden tot heftige reacties in beide families, dat mag duidelijk zijn. De vader van Lord Mortimor is niet bereid zomaar ‘zijn’ landgoed aan zijn zoon over te dragen. Een fatsoenlijke vrouw is één van de voorwaarden. En met fatsoenlijk bedoelt hij zeker niet Annika die nog geen normale zin uit kan spreken.

Maar daar denkt zijn zoon Reginald helemaal anders over. Waar hij eerst enorme afschuw heeft over het gedrag van Annika, ziet hij steeds beter welke mooie meid hierachter schuil gaat. Ook leert hij haar opvattingen en ideeën over bestaande hiërarchie te waarderen. Kan hij net op tijd het hart van Annika voor zich winnen om te voorkomen dat hij uitgehuwelijkt wordt?

Miss Jones & Lord Mortimor is een aanrader voor Regency book lovers

Wanneer je van historische romans, charmante mannen en bijzondere personages, dan is Miss Jones & Lord Mortimor echt iets voor jou. Deze roman leest heerlijk makkelijk weg, laat je lachen én genieten van een bijzondere tijd in onze geschiedenis.

En heb je na dit eerste deel nog niet genoeg van deze twee personages? Geen probleem, dit is pas het eerste deel in deze reeks. Meer leesplezier is dus onderweg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *