Alleen een beetje verliefd misschien…

WOW! In drie avonden heb ik ‘Alleen een beetje verliefd misschien…’, de debuutroman van Lonneke van Engelen, uitgelezen. Elke avond iets eerder naar bed om dit boek te lezen.  Nu het tijd is om een recensie te schrijven, vraag ik mij af: waarom is dit een WOW boek? Ligt dat nou echt alleen aan de prettige en soms erg vermakelijke schrijfstijl? 

Dit verzin je niet! 

In deze debuutroman vertelt Lonneke zonder schroom haar eigen waargebeurde verhaal over haar huwelijk wat in zwaar weer terechtkomt. Geen verzonnen verhaal, gewoon de pure waarheid over iets wat iedereen overkomen kan.   

Perfecte plaatje 

Lonneke heeft alles: een gezin met jonge kinderen, goede baan, mooi huis, auto voor de deur en als toetje nog een vakantiehuis in Zeeland. Het perfecte plaatje. Maar binnenin het huis is het alles behalve perfect. Meneer, zoals Lonneke haar echtgenoot noemt, vertelt tijdens het ontbijt dat hij misschien wel een beetje verliefd is. Op een ander… 

Onschuldig verliefd? 

Terwijl de woorden van Meneer nog nadreunen in haar hoofd en gevoel, pakt Lonneke het ‘gewone’ leven weer op. Met een ietwat klein verschil: ook zij is verliefd. Halsoverkop op de knapste collega van kantoor. Wanneer ze daar aan toe geeft, verandert alles. Liegen blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een tweede leven er op na houden blijkt ook Lonneke te kunnen. Totdat ze het niet langer volhoudt met Meneer onder één dak te leven. De keuzes die ze dan moet maken, zijn moeilijker dan liegen over laat thuiskomen…  

Vermakelijke schrijfstijl 

Zoals Lonneke de rollercoaster in haar leven beschrijft, dat moet je maar kunnen. Ze heeft een schrijfstijl die makkelijk leest zonder saai te zijn. Regelmatig moet ik glimlachen om haar directe uitspraken. Zonder enige gene vertelt ze haar ervaringen op het gebied van vreemdgaan. Tot in detail.  

Dit waargebeurde verhaal is in de ‘ik vorm’ geschreven. Dat zorgt ervoor dat het verhaal je raakt. Na het lezen van deze debuutroman lijken al die affaires in films en boeken ineens dichtbij. Hoe gezellig is het nog echt in al die twee onder één kappers bij jou in de buurt? Zou jezelf ook ineens verliefd kunnen worden op die knappe collega? En wat zou jij doen wanneer jouw Meneer ineens zegt: ‘Ik ben misschien wel een beetje verliefd…?’ 

Wachten op deel twee van ‘Alleen een beetje verliefd misschien’

En nu is het ongeduldig wachten op deel twee. Na dit eerste deel heb ik veel vragen: is Lonneke haar nieuwe liefde echt de prins op het witte paard? En wat bedenkt Meneer nog meer om Lonneke terug te winnen? Kortom, hoogtijd dat deel twee uitkomt. En omdat ik niet zo goed in wachten ben, vraag ik het Lonneke zelf maar even:   

Lonneke, hoever ben je met het schrijven van deel 2? Is de publicatie datum al bekend? Want je hebt mij wel erg nieuwsgierig gemaakt. Ik wil verder lezen. Maar Lonneke, ik zal je niet langer ophouden, schrijf maar snel verder. Des te eerder heb ik en alle andere lezers deel twee in handen! 

2 Responses to “Alleen een beetje verliefd misschien…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *