Het leven van een boekenwurm

In ‘The bookish life of Nina Hill‘ van Abbi Waxman leeft Nina Hill haar ‘bookish‘ leven: ze werkt in een boekhandel, ze heeft een trivia-team, ze leidt diverse boekenclubs en ze heeft haar kat Phil. Wat kan een mens nog meer wensen – behalve meer boeken? Helaas heeft het leven meer in petto voor leesgek Nina.

Boeken, boeken en nog meer boeken
Nina houdt van boeken. Boeken zorgen ervoor dat ze zich veilig voelt. Ze heeft zowat een ware bibliotheek in haar eigen huis. Al het lezen komt helemaal goed van pas tijdens haar trivia-avonden met vrienden. Haar leven is kalm, vol met boeken en precies zoals ze het wil. Dit verandert allemaal wanneer haar trivia-rivaal toch iets leuker lijkt dan Nina dacht en ze opeens iets erft van haar overleden vader, die ze nooit heeft ontmoet.

It also meant she thought of books as medication and sanctuary and the source of all good things.”

Paniek!
Naast het geweldig onderwerp boeken en de grappige zinnen (over kaas bijvoorbeeld), wordt er ook beschreven hoe angstig Nina soms kan zijn. Dit wordt alleen maar erger als ze te maken krijgt met een grote familie en wellicht de man van haar dromen. Voor mij maakt dit het boek interessanter. Het leven is niet altijd even makkelijk en zelfs als je denkt dat je leven prima is, kan alles plots veranderen. 

Tomorrow would be better. At the very least, tomorrow would be different.”

Alsof een vriendin tegen je praat
‘The bookish life of Nina Hill’  is vlot, simpel en grappig geschreven. Je leeft met Nina mee, zeker als je zelf ook een boekenwurm bent. Je snapt heel goed hoe zij zich voelt. Zelfs als je geen paniekaanvallen hebt, kun je relativeren door de schrijfstijl van Waxman.

Voor alle boekenliefhebbers
‘The bookish life of Nina Hill’ is perfect voor iedereen die van boeken houdt en zin heeft in een grappig en vlot boek. Het leest makkelijk weg, helaas komt het einde voor mij net iets te abrupt. Ik had graag meer willen weten over Nina’s familie bijvoorbeeld. Desondanks heb ik erg genoten van het leven van Nina Hill!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *