Zwarte ziel – Angelique Haak

Zwarte ziel: gruwelijk spannend

Zwarte ziel van Angelique Haak is het derde boek over Jennifer Brugman. Deze keer moet zij een gruwelijke misdaad oplossen en een vermist kind vinden voordat het te laat is.

Uitslaapdag

Voor het eerst in lange tijd begint de zaterdag als een rustige uitslaapdag voor Jennifer. Totdat ze gebeld wordt door haar baas: twee meiden hebben in de Maas een koffer met angstaanjagende inhoud ontdekt. Vanaf dit moment is het een race tegen de klok.

“Op het water dansten duizenden schitterende lichtjes in de zon. De duikers die zich er als onheilspellende donkere schimmen tussendoor bewogen, verstoorden het idyllische beeld.”

Kindermoord

Het team van Jennifer doet er alles aan om de dader van de kindermoord te pakken en het andere vermiste kind te vinden. Haar baas haalt zelfs de hulp van paragnoste Evie Smit erbij. Maar een team van rechercheurs en een paragnoste, werkt dat wel?

De tijd begint te tikken, maar het lijkt alsof ze achter de feiten aanlopen. Er zijn geen nieuwe aanwijzingen en Evie’s gevoel lijkt alleen iets te zeggen over Jennifer. Wanneer komt de grote doorbraak en is alles wel zoals het lijkt in de moordzaak en in Jennifers leven? 

“Het onweer trok over, toch was een elektrische geladenheid in de kamer voelbaar aanwezig.”

https://www.facebook.com/DeCrimeCompagnie/videos/737894283309191/

Niet voor iedereen

Twee meiden vinden een koffer in de Maas met gruwelijk nieuws. Je hoopt altijd dat dit soort verhalen fictief zijn en fictief blijven. Toch schrijft Haak dat er in 2006 een echt Maasmeisje is gevonden. Zwarte ziel is niet het verhaal van het Maasmeisje, maar tegelijkertijd wel.

Zoals Angelique Haak zegt: “Dat van haar en van alle andere kinderen die niet gezien en gehoord worden…

Angstaanjagend

Het boek is spannend, angstaanjagend en niet voor iedereen weggelegd. Een kindermoordzaak is niet het makkelijkste verhaal om over te lezen. Toch vond ik dat Haak het verhaal goed heeft neergezet. De karakters waren interessant en het plot was goed uitgewerkt. Soms wist je waar het verhaal heenging en soms liep het net iets anders dan je had verwacht. Daarom las het boek snel weg en wilde je telkens weten wat er echt ging gebeuren.

Boekenreeks

Zelf moest ik denken aan Karin Slaughter en haar boeken. Zij heeft, net als Haak, boekenreeksen over rechercheurs geschreven. Het mooie is dat je de boeken apart van elkaar kunt lezen. Toch raad ik aan om bij het eerste boek te beginnen, zo snap je meer van de karakters en de achtergronden.

Ben je een groot fan van boekenreeksen over rechercheurs en hun moordzaken? Dan is dit boek perfect voor jou. Zwarte ziel is namelijk voor iedereen die van spannende verhalen houdt, maar je moet wel tegen een lugubere moordzaak kunnen.
(Het eerste boek van de Jennifer Brugman-reeks heet Een nieuw begin.)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *