The Ghost of Us


Een paranormale fake-dating romance zeg je? Ja, dat klopt! “The Ghost of Us” van James L. Sutter neemt je mee naar de paranormale wereld waarin geesten bestaan. Ben je ook al benieuwd?

Cara is een geestenjager, maar helaas niet met veel succes. Totdat ze contact maakt met Aiden, een populaire leerling die een jaar geleden is overleden. Hij kan niet naar het hiernamaals, omdat hij eerst moet zorgen dat zijn zus, Meredith, zich weer beter voelt.


En het fake-daten begint

Aiden maakt een deal met Cara: zij moet op date met zijn zus en hij helpt Cara de wereld te overtuigen dat geesten bestaan. En Cara denkt ‘Waarom niet?’. Haar beste vriendin is het er niet helemaal mee eens, maar Cara ziet alleen maar de voordelen in het plan. Zij helpt iemand die depressief is én ze kan aan de wereld bewijzen dat ze een echte geestenjager is. En dus begint het fake-daten.


Echte gevoelens

Wat Cara niet heeft beredeneerd in haar plan, is dat ze ook echte gevoelens kan krijgen. Meredith is toch eigenlijk leuker dan ze had gedacht en wat als zij haar grote liefde is? Kan ze zich nog aan haar plan houden of komt er een einde aan het geestenjagen?

“I realized I was correcting a ghost on how to talk to ghosts. Ghostsplaining.”


Veel humor in het hiernamaals

The Ghost of Us heeft een serieus en triest onderwerp: de dood (en het rouwen) van een broer. Maar dit verhaal is niet triest! Er zit juist zoveel humor in en zeker de banter tussen Cara en Aiden is hilarisch! Wie had gedacht dat er veel humor in het hiernamaals zou zijn? De personages zijn ook goed gedaan, ik vond Aiden en Cara’s ouders echt geweldig. Cara heeft haar momenten, maar ze kan af en toe ook heel egoïstisch zijn. In het begin wist ik niet zeker of een paranormale fake-dating romance wel bij me zou passen, maar ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen!

Ben je benieuwd naar het boek en de auteur? Voor mijn boekhandel heb ik James mogen interviewen! Dit was echt zo leuk om te doen. Hier vind je het interview: The Little Interview.

James in Nederland:


En dan heb ik nog iets om te delen met je, heel goed nieuws zelfs! James is zaterdag 17 augustus in Nederland! Wil je hem ook ontmoeten om over zijn boeken te praten? Dan moet je even naar Alkmaar, want James is van 14.00 tot 16.00 bij boekhandel De Queer Boekenkast.



Meer Young Adult: