StoryGraph

Ik geloof dat het in Nederland nog meevalt met de Amazon-gekte. Hier in Frankrijk merk ik dat veel Engelsen hun boeken bestellen bij Amazon. En er zijn steeds nieuwsberichten dat we nu wel en dan weer niet een Amazon-fabriek krijgen. Dus toen ik erachter kwam dat mijn favoriete boekentracker Goodreads gekocht is door Amazon (ja, heel lang geleden, maar wist het echt niet), ben ik op zoek gegaan naar iets anders. Gelukkig volgde ik al een tijdje een boekenverkoopster uit Canada en zij attendeerde ons op StoryGraph. En ik kan je zeggen: Wauw, zo veel beter! Niet alleen kan je je boeken volgen, je hebt ook nog is allemaal statistieken beschikbaar over jouw leesgewoontes. Hier is de link.

Daarnaast kan je ook een leesdoel bepalen voor het jaar én worden er aanbevelingen gegeven op basis van de boeken die je hebt gelezen (en leuk vond natuurlijk, maar dan moet je ze wel eerst beoordelen/een ster geven). De website en de app zijn beide even overzichtelijk en comfortabel om mee te werken dankzij een eenvoudige en intuïtieve interface.

Er zijn niet heel veel lezers die afweten van StoryGraph dus ik probeer langzaamaan iedereen over te halen. Het was al gelukt met een klant in de boekhandel! Dus mijn vraag aan jou: ben je ook al overtuigd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *