Solveigs belofte: de vrouwen van de Leeuwenhof

Met ‘Solveigs belofte’, het derde en laatste deel in de serie: de vrouwen van de Leeuwenhof, eindigt het verhaal over de bijzondere vrouwen van dit Zweedse landhuis. Terwijl het landgoed en het leven van Solveig het zwaar te verduren krijgen, blijken deze twee juist de combinatie te zijn van een nieuwe toekomst.

Solveigs belofte

Het leven lacht Solveig, dochter van Mathilda toe: verliefd, verloofd en bijna afgestudeerd als dierenarts. Een vreselijk ongeluk zorgt voor een abrupt einde aan haar geluk. Donkere gedachten door diepe rouw bepalen vanaf dan haar leven. Ondanks de zorgen en liefde van haar vader, moeder en oma op de Leeuwenhof, ziet Solveig geen toekomst meer voor zich.

De toekomst van de Leeuwenhof

Maar niet alleen Solveig heeft het zwaar. Ook haar Oma en moeder hebben zorgen. Uiteraard ook over Solveig, maar ook de toekomst van de Leeuwenhof is onzeker. Wanneer de bank met een ultimatum komt voor de betalingen, zien ze geen andere oplossing dan het andere landhuis dat in hun bezit is te verkopen

Net op tijd verkopen ze een kudde paarden aan een Amerikaan. Met deze Amerikaan komt er ook een bijzondere zakenman mee: Jonas. Alhoewel Solveig eerst de rillingen van hem krijgt, krijgt ze al snel kriebels in haar buik van zijn charme. En van zijn plannen om de Leeuwenhof te redden.

Solveigs belofte is van grote invloed

Door een belofte die Solveig op het sterfbed van haar oma doet, ziet ze geen andere weg dan Jonas te vertrouwen. Zakelijk gezien dan. Ze gaat akkoord met zijn plannen om de Leeuwenhof te redden. Dit blijkt echter een moeilijkere taak dan ze verwacht had.

Maar ook dan komt weer het doorzettingsvermogen en de kracht van de vrouwen van de Leeuwenhof naar voren. Samen blijven ze vechten voor het behoud van het landhuis én hun eigen toekomst.

Liefde, vertrouwen en een gebroken hart

Al snel vertrouwt Solveig zakenman Jonas niet alleen voor haar bedrijf, maar ook voor haar eigen leven. Ze wordt verliefd maar leert dan op een harde manier dat niet alles is wat het lijkt. Heeft ze hem dan zo verkeerd ingeschat? Terwijl ze haar hart na het overlijden van haar eerste grote liefde weer open gesteld had voor Jonas, ziet ze ineens geen liefde en geluk meer voor zichzelf in de toekomst.

Kan Solveigs hart voor de tweede keer weer helen en kan de Leeuwenhof écht een toekomst en bestaansrecht hebben zonder al te veel zorgen? Dit derde deel van de serie De vrouwen van de Leeuwenhof is zo prachtig dat je door wilt blijven lezen om antwoord op alle vragen te krijgen. Je bent gewaarschuwd voor urenlang leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *