‘Een tuin vol bloemen’ van Katie Fforde

Kunnen ‘groene vingers’ de liefde in je hart laten bloeien?  Dat is de vraag die Lorna en Philly zichzelf beide stellen in het boek ‘Een tuin vol bloemen’ van Katie Fforde. Twee verschillende vrouwen ontmoeten elkaar en gaan de uitdaging aan om een verwaarloosde Engelse tuin te herstellen.  

Onbeantwoorde liefde 

Lorna, een dame op leeftijd, heeft een onbeantwoorde liefde. Wanneer ze ontdekt dat deze liefde van haar leven, toch niet voor haar zal kiezen, gaat ze nog fanatieker in de tuin aan het werk. Daarbij vergeet ze om open te staan voor nieuwe kansen.  

Ze ziet liefde om haar heen, maar heeft geen oog voor haar eigen geluk. Of durft ze daar niet aan toe te geven? En onverwachts bezoek zorgt ervoor dat Lorna zich nog meer afsluit voor haar gevoelens.  

Gevlucht in het werk 

Ook Philly, is van mening dat de liefde niet voor haar is weggelegd. Ze stort zich samen met haar Opa Seamus, op hun avontuur in de Cotswold. Ze hebben een oude boerderij gekocht en al haar tijd besteed ze aan het restaureren van deze boerderij én aan haar planten kwekerij.  

Om geld te verdienen verkoopt Philly haar gekweekte planten op de markt. Daar ontmoet ze Lucien, een bakker. Beide worstelen met een verleden, waardoor ze zijn ‘gevlucht’ in hun werk.  Hierdoor hebben ze geen tijd om naar hun ware gevoel te luisteren.  

Terwijl de Engelse tuin steeds verder tot bloei komt, durven ook Lorna en Philly hun hart voorzichtig open te stellen en planten daar voorzichtig de eerste zaadjes voor een nieuwe liefde. Lukt het hun om ook deze zaadjes te laten bloeien?   

Reis naar Engeland 

Katie Fforde heeft mij met ‘Een tuin vol bloemen’ weer meegenomen naar Engeland. Haar gedetailleerde beschrijvingen van het Engelse platteland, de tuinen en de lekkernijen, zorgen  voor het ultieme feelgood moment wat je van dit genre mag verwachten.  

Uiteraard heeft ook dit boek een voorspellend einde. Maar de onverwachte wendingen en verhaallijnen, zorgen ervoor dat je blijft lezen. En het is fijn om te weten dat liefde op elke leeftijd mogelijk is. Als je het zaadje maar wilt planten en er goed voor zorgt!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *