Een nieuw begin voor het weeshuis

Dit tweede deel Een nieuw begin van de weeshuis-serie van Lizzie Page leest weer even heerlijk weg als het eerste deel: ‘Het weeshuis’. Het verhaal van huismoeder Clara en de kinderen gaat verder. Lukt het haar ook het weeshuis overeind te houden, ondanks dat er wel heel donkere wolken boven hangen?

‘Een nieuw begin’ van Lizzie Page

Met dit tweede deel van deze hartverwarmende serie is het Lizzie Page, auteur van historische romans, gelukt om je direct weer mee te nemen naar het oude, vervallen weeshuis Shilling Grange. Daar waar het verhaal in het eerste deel ophield, gaat het hier moeiteloos verder.

Deze historische serie is gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Het leven in een weeshuis na de Tweede wereld Oorlog

Lizzie Page neemt je mee naar een weeshuis met kinderen kort na de Tweede Wereldoorlog. In het eerste deel is de oorlog nog echt voelbaar. In dit tweede deel merk je dat in deze periode van het verhaal de oorlog iets verder achter ze ligt. Maar de invloed en de schade van deze moeilijke tijd is nog goed voelbaar.

Zowel de kinderen als huismoeder Clara, moeten elke dag ‘vechten’ om het vertrouwen in het leven weer terug te winnen. En het vertrouwen in de mensheid. Waar de kinderen langzaam aan steeds meer vertrouwen krijgen in een stabiele toekomst, hoort Clara geruchten dat het weeshuis verkocht gaat worden.

Vechten voor een stabiele toekomst na de oorlog

Clara zou Clara niet zijn als ze niet alles op alles zou zetten om voor het weeshuis te vechten. Ze bespaart op de kosten én belooft de kinderen dat ze bij elkaar kunnen blijven. Maar gaat dit haar ook echt lukken? Alle volwassenen om haar heen hebben er vertrouwen in. Maar wanneer de spanning van Clara ook overgaat op de kinderen en niet iedereen om haar heen even eerlijk is, dreigt ze alles wat ze probeert bij elkaar te houden alsnog te verliezen.

Historische roman die je meeneemt naar een moeilijk verleden

Met deze weeshuis-serie vertelt auteur Lizzie Page een stuk geschiedenis die vooral achter gesloten deuren is gebleven na de Tweede Wereldoorlog. Ze geeft een inkijk in het leven van weeskinderen die alles in de oorlog verloren hebben. Niet alleen bezittingen maar ook hun familie en het vertrouwen in een toekomst.

Vanuit de personages van de kinderen ‘zie’ je hoe moeilijk het is om een gewoon leven op te bouwen wanneer je echt niets meer hebt. Je leert wat echt belangrijk is in het leven én je waardeert hierdoor meer wat je in je eigen leven hebt.

Een nieuw begin is voor alle historische roman liefhebbers

Dit tweede deel van de serie leest net zo makkelijk als het eerste deel. Soms is het even wennen aan alle nieuwe namen, maar al snel leer je ze kennen. De beeldende manier van schrijven neemt je echt mee terug in de tijd en je ziet de rotte kozijnen, voelt de tocht en ruikt de soms wat muffe geur van het weeshuis terwijl je de bladzijden omslaat. Kortom, ook Een nieuw begin is een heerlijke historische roman om te lezen, om daarna dankbaar te zijn voor de tijd waarin we nu leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *