Een kans op zes – Petra Spark

Eén kans op zes dat het noodlot toeslaat. Kan je het ontlopen?

Eén kans op zes is het tweede spannende boek van de Vlaamse auteur Petra Spark (1976) en is gepubliceerd op 15 april 2019. In 2017 debuteerde ze met de thriller Artikel 13.

In eén kans op zes vertelt Petra Spark het verhaal van moeder Alexandra en haar zevenjarige zoon Daan. De jongen verdwijnt tijdens een vakantie in Frankrijk wanneer hij tijdens een boottocht in een onbewaakt moment overboord slaat. De jongen wordt nooit weer teruggevonden.

Veertien jaar later ontvangt Alexandra een anonieme brief van iemand die meer van deze verdwijning lijkt af te weten. Als Alexandra besluit op onderzoek uit te gaan, komt zij nog veel dieper in de problemen…

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van drie personen: de door verdriet gedreven moeder Alexandra, journaliste Cathérina die de waarheid op het spoor is en Jacob, een varkensfokker met perverse voorkeur voor jonge jongens.

Petra Spark schuwt het gevoelige onderwerp van kindermisbruik niet en schrijft niet alleen vanuit het perspectief van het slachtoffer (de moeder), maar ook vanuit het perspectief van de dader. Hoewel dit in het begin de spanning uit het verhaal lijkt te halen nu je al weet wie de dader is, maken de plotselinge wendingen in de tweede helft van het boek dit dubbel en dwars goed. De vlotte, regelmatig directe en harde schrijfstijl in combinatie met het wisselende perspectief tussen dader en slachtoffer houden je gedurende het hele boek op het puntje van je stoel. De Vlaamse inslag van het boek is even wennen, maar voegt ook wel weer het nodige karakter toe aan het boek.

Eén kans op zes is een aanrader voor iedereen die houdt van een spannende thriller en niet bang is voor een directe schrijfstijl en een gevoelig onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *