De Italiaanse droom, Jo Thomas

Zomer, olijfbomen, liefde, avontuur en vriendschap. Dé ingrediënten die de roman ‘De Italiaanse droom’ tot ‘zomer must-read boek’ maken waar jij naar opzoek bent. Want zodra de eerste zonnestralen na een natte winter weer beginnen te schijnen, de vogels wakker worden uit hun winterslaap én de dikke truien de kast in gaan, dan is het tijd voor zomer romans waarbij je helemaal weg kunt dromen.

De Italiaanse droom

‘De Italiaanse droom’ van Jo Thomas hoort echt thuis in het rijtje zomerboeken om in vakantiestemming te komen. Maar is ook de roman wanneer je behoefte hebt aan een verhaal over liefde, humor en vriendschap met een gezonde portie stunteligheid en onoverdachte keuzes.

Italiaanse boerderij met olijfboomgaard

Tijdens een ietwat te gezellige avond met een beste slok wijn op, doet Ruthie een bod op een Italiaanse boerderij met een olijfboomgaard. Het begin van een Italiaanse droom die genoeg ingrediënten heeft om een nachtmerrie te worden.

Want zodra ze op Italiaanse bodem geland is, blijkt haar impulsieve actie minder goed uit te pakken dan ze gehoopt had. Voor ze het weet is een rouwende Italiaanse familie boos op haar, blijkt de olijfboomgaard niets meer te zijn dan een overwoekerde tuin en is warm water een luxe uit een ver verleden.

Terug naar Engeland

Na een paar heldhaftige pogingen om toch iets van haar Italiaanse droom te maken, geeft Ruthie het op. Ze gaat terug naar Engeland. Maar dan komt het volgende probleem: wie wil een bouwval kopen met vreselijke buren en een verloren boomgaard?

Wanneer de enige potentiële kopers van de woning afhaken moet ze gedwongen in Italië blijven. Met buurjongen Marco er gratis bij. Oeh, wat is die vent irritant en behulpzaam tegelijk. Ze krijgt geen hoogte van hem. Uiteindelijk sluit ze een weddenschap met hem om te laten zien dat ze meer kan dan hij van haar denkt.

Weddenschap en hulp aanvaarden

Maar is die weddenschap wel helemaal eerlijk vanuit Marco? Wil hij toch niet liever dat ze blijft? Waarom helpt hij haar steeds vaker en is hij juist diegene die haar op de moeilijkste momenten te hulp schiet?

Je voelt natuurlijk al aan wat zijn echte reden is om steeds vaker in de buurt van Ruthie te blijven. Kan Ruthie haar verleden achter zich laten, durft Marco eerlijk te zijn over zijn gevoelens en lukt het Ruthie om Marco zijn familie te overtuigen dat ze toch eerlijke bedoelingen heeft meer haar emigratie naar Italië?

Recensie van de perfecte roman voor de zomervakantie

De Italiaanse droom’ is het eerste boek van Jo Thomas dat ik gelezen heb. En zal zeker niet de laatste zijn. Wat een heerlijke schrijfstijl heeft deze auteur. Ze neemt je zonder moeite mee op reis naar Italië, je voelt de warme lome zomerzon en ruikt de Italiaanse geuren terwijl je aan het lezen bent.

Het is een echte roman waar je snel inzit, die je makkelijk leest terwijl je onderweg bent of wanneer je even een moment voor jezelf wilt weg van de drukte. De echte ideale reisgenoot voor je zomervakantie. Of dat nu in een ver oord is of gewoon heerlijk thuis in je achtertuin of op je balkon.

‘De Italiaanse droom’ is als een heerlijke warme lome zomeravond, waarbij de laatste zonnestralen langzaam verdwijnen maar de avond warm genoeg is om nog heel lang buiten te zitten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *