Laat gerust van je horen!

Regelmatig duiken wij achter de schermen van onze website. Dan kijken we naar hoeveel mensen ons bezoeken, waar deze vandaan komen en hoe ze onze website hebben weten te vinden. 

We geven het toe: dit is een beetje ijdeltuiterij. Wat maakt het uit hoeveel mensen onze boekrecensies lezen en waar zij vandaan komen? Helemaal niets. Dit is alleen interessant voor opscheppers,  adverteerders of cijferliefhebbers. 

Recensente Astrid Habraken achter een stapeltje nog te lezen boeken.

Méga veel bezoekers op Boekrecensiesblog

Wij zijn blij met iedere lezer die langskomt en of dit er nu 2000 of 3000 per dag zijn, vinden wij minder belangrijk. Maar wat voor ons wel een leuk feit is dat zijn de zogenaamde terugkerende bezoekers. Joepie, mensen die onze website de moeite waard vinden en ons regelmatig te bezoeken! Welkom terug, welkom terug, zeggen wij graag tegen jullie.

Zoektermen

Wat ook belangrijk voor ons is zijn de zoektermen die worden gebruikt voor Boekrecensiesblog.  Welke recensies zoeken jullie en welke boeken willen jullie graag gaan lezen? Ook kijken we naar welke schrijvers vaak wordt gezocht en naar welke genres. Logisch denk je nu misschien, maar voor ons erg interessant. Dan weten we of er een schrijver is waar we meer over zouden moeten schrijven, of een genre dat misschien meer aandacht verdient. Soms komen er ook zoektermen langs waarover we ons echt verbazen en dat doet wel wat met ons, haha.

Natuurlijk gaan we ons hier niet helemaal naar richten, want juist de boeken die nog niet zo bekend zijn, zijn vaak interessant om te recenseren.

Call-to-action

Inmiddels hebben we ook gezien dat een ‘call-to-action’ niet meer zoveel reacties oproept als in het verleden. Een ‘call-to-action’ is een zin onderaan een recensie of blog waarin je een vraag stelt aan een lezer.  Op blogs werkt dit minder dan op Social Media waar vaak enthousiast wordt gereageerd of heftige discussies los breken.

Waarom wij toch vaak nog een call-to-action toevoegen? Omdat we graag iedereen de ruimte geven om te reageren op een recensie. We vinden het vooral voor de schrijver van het boek en natuurlijk voor de schrijver van de recensie erg leuk als er positieve reacties komen.

Boekrecensiesblog: laat van je horen!

Dit blog is een oproepje aan jullie.  Geen zorgen, we gaan geen enquête van een half uur, die hooguit drie minuten duurt, naar je opsturen. We vragen simpelweg om te laten weten of je wensen en suggesties hebt voor ons.

Laat gerust van je horen als je een goede suggestie voor ons hebt, waardoor onze website ineens immens populair wordt en de rode loper voor het boekenbal voor ons wordt uitgerold. Of wellicht iets realistischer: waardoor onze website voor jou nog beter wordt. Of misschien heb je een vraag aan één van ons. Of mis je bepaalde genres of boeken. 

Boekrecensiesblog voor schrijvers

Is er net een boek van jou gepubliceerd, ben je een uitgeverij of een selfpublisher en wil je graag een review op onze site, lees dan alsjeblieft eerst even de pagina ‘Over ons’ voor je ons mailt. We lezen graag en schrijven ook graag recensies. Maar we stellen ook bepaalde wensen/eisen aan de omgang met elkaar. Ons team leest boeken en schrijft recensies op basis van enthousiasme en eigen plezier. Aan iedere recensie besteden we veel tijd en aandacht. We schrijven geen beroepsmatige recensies en worden hier ook niet voor betaald. We krijgen het liefst een fysiek boek van je in ruil voor een enthousiaste review.

Voor advies over manuscripten die nog niet af zijn, moet je niet bij ons zijn. Zoek daarvoor een goede redacteur. 

Leestijd, wanneer de recensie verschijnt en wat we doen met Social Media, staat allemaal ook op die pagina en in het interview met Marga op de website van Queesten

Aan alle lezers, uitgeverijen, beroemde auteurs, debutanten bij uitgeverijen of selfpublishers: van harte welkom op onze website, welkom terug en laat gerust van je horen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *