De geluksoma – Patrick van Hees

Auteur en gelukscoach Patrick van Hees, bekend van het boek De geluksprofessor, vertelt in zijn boek De geluksoma wat het geheim van een lang en gelukkig leven is – niet aan de hand van wetenschappelijke teksten, maar aan de hand van een prachtig voorbeeld uit de praktijk.

‘Het geheim van gelukkig oud worden’

Oma Eefje

In De geluksoma volgen we het verhaal van Van Hees’ oma Eefje, een 94-jarige vrouw die, ondanks de tegenslagen die ze heeft gekend, altijd optimistisch en vrolijk is gebleven. We duiken in haar levensverhaal en volgen haar tijdens onder andere de Depressie en de Tweede Wereldoorlog in de straten en omgeving van Zaandam.

Van Hees laat zien dat geluk niet zo zeer samenhangt met de omstandigheden waarin we leven, maar juist met de manier hoe we met deze omstandigheden omgaan.

Welke factoren zijn belangrijk voor geluk

Zo bevat het boek bijvoorbeeld een taartdiagram dat uitlegt welke factoren belangrijk zijn voor geluk: 30% aangeboren levensvaardigheden, 45% aangeleerde levensvaardigheden, 15% externe factoren en 10% geluk. Van Hees weet op deze manier Nederlandse geschiedenis, gelukswetenschap en een boel levenservaring om te toveren tot een ontzettend fijn geschreven feelgood boek. De foto’s in het boek maken het verhaal helemaal af.

Zeven tips om gelukkig te zijn

De Geluksoma. Het boek klinkt net zo lief als dat het is. Aan de hand van zeven ‘gelukstips’ geeft Patrick van Hees je handvatten om je eigen sprookje ook met ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ af te kunnen sluiten.

Een absolute aanrader, want dit is zo’n pareltje dat je dichtklapt met een grote glimlach op je gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *