Blondjes beleggen beter – Janneke Willemse

Beleggen in tijden van corona

Zo nu en dan maak ik graag een uitstapje naar non-fictie boeken, tussen alle fantasy, thrillers en romans door. Zo kwam ik laatst het boek ‘Blondjes beleggen beter’ van beleggingsexpert Janneke Willemse tegen, wat meteen mijn aandacht trok. Dit ook mede vanwege de sticker met de tekst ‘Geactualiseerde editie, ook in tijden van crisis’. Beleggen heb ik altijd een interessant iets gevonden, maar dan vooral toekijkend vanaf een afstandje. Ik was dan ook benieuwd of ik met behulp van het boek ‘Blondjes beleggen beter’ genoeg handvatten zou hebben om de eerste stappen in de wereld van het beleggen te durven zetten.

Auteur Janneke Willemse

Auteur Janneke Willemse is bekend van haar blog BlondjesBeleggenBeter en als beurscommentator en presentatrice op de financiële nieuwszender RTL Z. In 2018 won ze de IEX Gouden Stier voor Beste Beleggingsexpert. Het boek ‘Blondjes beleggen beter’ kwam uit in januari van dit jaar en er is recent een geactualiseerde editie op de markt verschenen. In deze actuele versie wordt de lezer ook meegenomen in de gevolgen van het coronavirus voor beleggers en de beurs.

Waardevol handboek

‘Blondjes beleggen beter’ is een zeer waardevol handboek voor iedereen die zijn of haar eerste stappen op de beurs wil zetten, maar nog niet zo goed weet hoe de wereld van het beleggen precies in elkaar steekt en nog wel wat handvatten kan gebruiken. Willemse legt op een zeer toegankelijke wijze alles uit wat je wilt en moet weten om de stap te durven zetten en je eerste belegging te durven doen. De schrijfstijl van Willemse is heel toegankelijk, net als de opmaak van het boek. Begrippen en vaktermen worden zowel in de tekst zelf als in de begrippenlijst aan het eind van het boek uitgelegd.

Persoonlijke ervaringen

Maar wat vooral erg fijn aan ‘Blondjes beleggen beter’ is zijn de persoonlijke ervaringen die Willemse in het boek heeft verwerkt. Ze geeft je op deze manier niet alleen een kijkje in haar wereld van beleggen, maar maakt het boek en de informatie die er in staat op deze manier ook veel levendiger. Willemse weegt voor- en nadelen van alle manieren van beleggen tegen elkaar af, laat de inhoud van haar portefeuille zien en vertelt je over de fouten die zij zelf heeft gemaakt. Super interessant en concreet dus! Aan de hand van vragen en opdrachten die je zelf in kunt vullen zet Willemse je echt aan het denken. Hierdoor heb je aan het eind van het boek een persoonlijk stappenplan om je eerste stappen op de beurs te gaan zetten. Ik ben na het lezen van het boek en het invullen van de opdrachten ontzettend enthousiast en denk dat ik er nu ook klaar voor ben. 🙂

Blondjesbeleggenbeter.nl

Ben je na het lezen van deze recensie benieuwd geworden naar de wereld van het beleggen? Neem dan ook vooral een kijkje op de site/blog van Janneke Willemse; www.blondjesbeleggenbeter.nl. Op deze site is ook ontzettend veel interessante informatie te vinden.

Uitgeverij Kosmos en Janneke Willemse, bedankt voor het vertrouwen en voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *