Verzamelen! ‘Little people big dreams’


Little people big dreams is een serie kinderboeken geschreven door verschillende schrijvers/schrijfsters en geïllustreerd door verschillende illustrators en illustratrices.  De kaften zijn kleurrijk en hebben ontzettend leuke illustraties. Maar bovenal valt het op door de bekende namen op de covers van de boeken.

Grote mensen uit onze geschiedenis die voor niemand onbekend zullen zijn. We noemen er even een paar: Coco Chanel, Maya Angelou, Agatha Christie, Audrey Hepburn, Anne Frank, Jane Goodall, Simone de Beauvoir en Moeder Theresia.  Modeontwerpsters, stijliconen, schrijfsters, feministen, natuuractivisten, oorlogshelden en zo nog meer.

Maar ook mannen komen aan bod: Stephan Hawking, Martin Luther King , David Attenborough, Rudolf Nureyev, Muhammed Ali en zo nog velen.

Little people big dreams

Daarnaast zijn er ook nog eens series gemaakt, verkrijgbaar in leuke verzamelboxen: ‘Vrouwen in de wetenschap’, ‘Vrouwen in de kunst’… én zijn er kaartenspellen. kleurboeken en posters.

Nog nooit van gehoord? Nu dus wel. Vanaf heden zullen de boeken je ineens opvallen in de boekenwinkel, en misschien wordt het ook wel jouw ‘Quilty Pleasure’ om ze te gaan verzamelen.

“Discover the lives of outstanding people, from designers and artists to scientists. All of them achieved incredible things, yet each began as a child with a dream.”

Quilty Pleasure

De illustraties zijn om op te eten. Kleurrijk, vrolijk en een lust voor het oog.  De teksten zijn gemakkelijk, to-the-point en ontzettend leuk om voor te lezen aan kinderen.  Een leven van iemand samenvatten op hooguit 12 dubbele pagina’s is knap en vindingrijk. De illustraties ondersteunen niet alleen de tekst, maar zijn grotendeels het verhaal op zich.
Leuker dan deze boekjes is het bijna onmogelijk om een kind kennis te laten maken met een karakter uit de geschiedenis.

Coco Chanel

Het boekje over Chanel is een juweeltje. Geschreven door; Isabel Sánchez Vegara en geilustreerd door Ana Albero. Het vat haar leven samen in een notendop en heeft veel oog voor detail en haar unieke stijl.

“Gabrielle was different. While the other girls played, she liked to sew with a needle and thread”

We lezen én zien vooral hoe Coco Gabrielle Chanel haar imperium opbouwde door haar ongewone en vernieuwde stijl. Ze creëerde outfits voor vrouwen die stijlvol waren maar vooral de vrouw meer vrijheid gaf om te bewegen. De hoeden waren praktisch en minimalistisch en de korsetten werden verbannen. Coco ontwierp kleding voor de moderne vrouw die niet stilstond in het leven maar onderweg was, misschien wel werkte (dit was erg ongewoon in die tijd). Haar kleurenkeuze, minimalistische stijl en specifieke accessoires zoals de beroemde Chanel 2.55 handtas, zijn nog steeds zeer geliefde en peperdure ‘must-haves’

“…. and being different might make other people think differently too. That’s why everone now remebers the young Gabrielle as the great designer, Coco Chanel. “

Little people, big dreams
Ik heb genoten van het boekje. En ik denk dat ik ze allemaal ga sparen. Waren deze boekjes maar eerder uitgekomen. Mijn kinderen passen niet meer op mijn schoot (ik pas bijna op hun schoot) maar reken er maar op dat ik ze tot ‘in den treure’ voorgelezen had over allé BIG PEOPLE , van A tot Z en weer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *