Artfolio – voor auteurs!

Heb je ooit gehoord van Artfolio? Dit is een groot forum, oorspronkelijk Frans maar het wordt in andere landen langzaam steeds bekender. De naam zegt het al: ‘Art’ en ‘Folio’; portfolio’s van artiesten. Er is leuk nieuws dat ik graag even met alle lezers van Boekrecensiesblog, en vooral auteurs, deel.

Kunstzinnige portfolio’s

Artfolio dus. Een platform waar je een eigen website voor een dubbeltje kan maken. Nou ja, dubbeltje, is iets overdreven, maar de kosten zijn nihil vergeleken andere website-bouwers. Drie tientjes voor een heel jaar.

Goedkoop en beperkt

Waarom zo goedkoop? Dit komt vooral omdat er template voor een website heel beperkt zijn qua mogelijkheden en layout. Maar who cares? Je kan er je informatie in kwijt, vijf pagina’s bouwen en héél veel foto’s uploaden en je helemaal suf bloggen/delen.

Daarnaast is er de mogelijkheid jezelf ‘in de picture’ te krijgen doordat je kunt aangeven of je op de voorpagina van het grote platform wilt verschijnen, op het moment dat je een tekst hebt veranderd of een foto hebt ge-upload.

Tot slot; iets heel belangrijks: je kunt jouw eigen domeinnaam (elders gekocht) direct linken aan jouw website/pagina op Artfolio. Jouw naam dus en Dotje com!

Portfolio’s

Jarenlang had ik hier een eigen modellenportfolio. Maar het was me allemaal veel te ‘Frans’ en leverde weinig contacten, opdrachten en gedeelte interesse op.

Echter, I am back, dit keer met een portfolio waarin ik vooral mijn kostuums laat zien en nu val ik dus onder de categorie: Clothing Designers. Voor de geïnteresseerde: MargaStyle.com

Auteurs opgelet!

Waarom vertel ik dit zo graag aan jullie? Nu is het zo dat Artfolio de laatste jaren enorm is uitgebreid. Vanwege de kosten? Vanwege de vrijheid om ook naaktfotografie te kunnen tonen? Vanwege de meertalige aanpak? Maakt voor mij niet uit. Ik vind het vooral heel leuk voor Artfolio en mijzelf :>)

En…. tromgeroffel graag: auteurs zijn ook welkom op Artfolio! Ik zie het steeds meer. Auteurs die een filmpje met hun boekpresentatie uploaden, auteurs die hun visitekaartje op Artfolio achterlaten en/of auteurs die Artfolio gebruiken als hun eigen website.

Ik vind dit helemaal geweldig! Het betekent dus dat auteurs ook onder ‘kunstenaars’ vallen en dat ís in mijn ogen ook zo. Je moet het maar durven en kunnen; een boek schrijven en deze ook nog eens presenteren, promoten en verkopen.

Alle auteurs opgelet: of je nu een woordje Frans spreekt of niet, maakt allemaal niets uit. Er is ook een optie Engelstalig knopje bovenaan de Artfolio homepage en auto-translate doet tegenwoordig ook wonderen.

Zie ik je op Artfolio? Veel succes! Bonne chance et bienvenue chez Artfolio? (ofzo…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *