Pizzabijbel van Simon Giaccotto

De pizzabijbel van Simon Giaccotto is écht een musthave voor de beginnende, gevorderde en zelfs de ervaren pizzabakker. In deze editie van de kookbijbel-serie, leer je alles over pizza’s bakken, waardoor jij thuis de perfecte pizza leert baken!

De pizzabijbel

Volgens mij is er geen uitgebreider pizza-kookboek te vinden dan de pizzabijbel. De pizzabijbel behandelt echt elke vraag die jij als (beginnende) pizzabakker hebt. Sinds kort hebben wij een houtgestookte steenoven in de tuin , en daar willen we natuurlijk de beste en lekkerste pizza’s in bakken!

Kookboek voor pizza oven
Onze houtgestookte pizza oven uit Portugal.

Kookboek met meer dan alleen recepten

Na aanschaf van de pizzaoven ben ik daarom direct opzoek gegaan naar tips, adviezen en lekkere recepten voor het bakken in een houtgestookte steenoven. Al snel was het duidelijk dat de Pizzabijbel al mijn vragen beantwoordde. Niet alleen qua recepten, maar ook het gebruik van de oven, het maken van het deeg en welke ingrediënten echt lekker zijn.

Pizzabijbel voor alle soorten pizzaovens

Dit kookboek is echt voor alle pizzaliefhebbers. Het maakt namelijk niet uit in wat voor oven jij je pizza bakt, elke oven komt aan bod en Simon Giaccotto geeft voor alle ovens tips om de beste pizza te bakken. Zelfs uit de gewone keukenoven.

Recepten voor pizza deeg

Daarnaast vind je in de pizzabijbel heel veel verschillende recepten voor het lekkerste pizza deeg. Van een eenvoudig basisdeeg tot recepten voor pizza degen met een langere rijs-tijd of met verschillende soorten meel.

Pizzabijbel recensie
Zelf pizzadeeg maken

Tips voor het kneden en stretchen van het deeg

Heb je eenmaal het perfecte deeg gemaakt, dan kun je met de uitgebreide, met foto’s geïllustreerde, tips de perfecte pizza uitrollen. Je leert met een speciale techniek je deeg goed op te bollen en door middel van stretchen je pizza gelijkmatig mooi rond te maken. Het lijkt op de foto’s een makkelijk ‘kunstje’. En uit ervaring weet ik nu ook dat dat zo is. Na wat oefenen lukt het echt om een mooi gevormde pizza de oven in te schuiven!

pizzabijbel beginnende pizzabakker
Bijna perfecte pizza uit de steenoven.

Heerlijke recepten voor veel verschillende pizza’s

Na het maken van de perfecte pizzabodem, heb je keuze uit heel veel verschillende recepten voor toppings. Van de ‘gewone’ pizza Margherita tot vegetarische pizza’s en zoete pizza’s. Voor iedereen is er wel een lekkere topping in het kookboek te vinden. Leef je uit en maak de perfecte pizza!

Is de pizzabijbel het beste kookboek voor pizzaliefhebbers?

Of dit boek het beste kookboek is, durf ik natuurlijk niet te zeggen. Wel dat het een zeer uitgebreid kookboek is met makkelijke en duidelijk instructies is. En daarmee is dit kookboek echt het ideale pizza receptenboek wanneer jij van lekkere lange lome zomeravonden met vrienden én heerlijke zelfgemaakte pizza’s in je tuin houdt!

Ben je meer een koekenbakker? Lees dan hier mijn recensie van de koekjesbijbel. Een heerlijk uitgebreid kookboek voor de lekkerste koekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *