Niets is alles wat er is

Gastblog van Godart Bosmans

‘Niets is alles wat er is’ is geschreven door Erik Seegers en uitgegeven in april 2024. Vers van de pers dus. En alweer zijn zesde boek.

Het verhaal

Alissa en Zebedeus zijn door omstandigheden, maar vooral de energiecrisis, alles kwijtgeraakt. Deurwaarders hebben het appartement van de twee geliefden ontruimd, tot hun kleren toe. Poedelnaakt gaan ze op zoek naar nieuwe kledij, voedsel etc.  Tijdens deze zoektocht komen ze algauw in contact met Robert Rijkaard die hun geld belooft, maar …voor wat hoort wat. 

Humor

Ze komen terecht in allerhande hilarische, absurde, vaak zeer grappige situaties en ontmoeten  vele bijzondere personages zoals bijvoorbeeld : James de Butler, Kioni het hotelmeisje, Rocky Ranger enz…

Wanneer Alissa verdwijnt is het hek pas echt van de dam en doolt Zebedeus door de wereld als Romeo op zoek naar zijn moderne versie van Julia.

Niets is alles wat er is

Het hele verhaal wordt opgevrolijkt door spitsvondige mooie woordspelingen, zotte uitspraken en is deels filosofisch van aard, met hier en daar een esoterische toets.

“Alissa en Zebedeus zaten niet alleen op dezelfde golflengte, ze hadden ook dezelfde voetlengte”

Erotiek

Lichte erotiek is een rode draad doorheen dit aandoenlijke liefdesverhaal en de naaktheid spat er als het ware van af in de ondertussen gekende typische stijl van Erik Segers, waarbij de menselijke geslachtsdelen op verschillende bladzijden ten berde komen in alle mogelijke gekke benamingen.

Dit zesde boek van Erik is dan ook wederom een vlot leesbare roman die logisch is opgebouwd, vele ludieke wendingen kent, waardoor het verhaal alsmaar spannender wordt. En op een gegeven moment een echte page-turner wordt die uitmondt in een zeer verrassende ontknoping.

Een aanrader voor iedereen die graag lacht, houdt van hilarische en erotische kolder met tussen de regels een gezonde dosis actuele maatschappelijke inhoud.

Er wordt met alles en niets gespeeld alsof niets alles is wat er is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *