Het Zero Waste Project

Zo min mogelijk (plastic) afval achterlaten. Een nobel streven, maar voor de gemiddelde huisvrouw of – man niet makkelijk in de praktijk te brengen. Een groot deel van het voedsel dat wij kopen is immers verpakt in plastic.

Eind 2014 begonnen

Nicky en Jessie zijn twee enthousiaste vrouwen die eind 2014 begonnen met het bewust proberen te verminderen van (plastic) afval. Dat ging niet helemaal vanzelf, want veel producten zijn immers in plastic verpakt. Zij lieten zich daardoor echter niet uit het veld slaan en gingen fanatiek op zoek naar oplossingen. Inmiddels zijn Nicky en Jessie echte Zero Waste Professionals en met het boek Het Zero Waste Project, een leuker leven met minder plastic dat sinds 18 september 2018 in de boekwinkels ligt, hopen zij een bijdrage te leveren aan het verminderen van (plastic) afval.

Zero Waste

Vintage kleding, naked soap, een bamboe tandenborstel, biologische groenten, weckpotten, rietjes van roestvrijstaal, baking soda en kokosolie. Het is zomaar een kleine greep uit de producten en hulpmiddelen die je bij Nicky en Jessie in huis vast wel zult vinden. Om mij te verdiepen in het onderwerp Zero Waste heb ik een groot aantal vlogs op YouTube bekeken. Uiteraard begon ik met de verhalen en tips van Nicky en Jessie, maar gaandeweg bekeek ik ook de filmpjes van andere mensen die er een Zero Waste lifestyle op na houden. Het werd met toen duidelijk dat afvalscheiding en de mogelijkheden om Zero Waste te leven per land verschilt.

Shoppen zonder schuldgevoel

Er zijn Zero Waste vloggers die de nadruk leggen op alle spullen die je nodig hebt om afval te verminderen. Roestvrijstalen waterflessen, bamboe besteksetjes, bijenwasdoeken, afsluitbare en herbruikbare koffiebekers, siliconen bakmatjes, glanzende weckpotten en ‘last but not least’ katoenen tasjes. Op de website van Nicky en Jessie vind je geen webshop, maar als je het boek Het Zero Waste Project via de homepage wilt bestellen word je wel doorgelinkt naar https://www.bag-again.nl waar je ook plasticvrije verpakkingsmaterialen en gebruiksartikelen kunt bestellen. Zero Waste starters kunnen daar terecht voor een blokken zeep, deodorant zonder plastic verpakking, een roestvrijstalen lunchbox, baking soda in kiloverpakking en nog veel meer.

Koop alleen dat wat je echt nodig hebt

Niet alleen de website, maar ook de vlogs van Nicky en Jessie zijn duidelijk. Ze bevatten veel bruikbare tips die je kunt toepassen in het dagelijkse leven. In de kern gaat het natuurlijk om consuminderen. Koop alleen dat wat je echt nodig hebt en gebruik de spullen die je al hebt zoveel mogelijk opnieuw. Ben je op zoek naar een winkel die producten in bulk en dus verpakkingsvrij verkoopt? Kijk dan op de website hetzerowasteproject.nl en lees naast veel bruikbare tips ook alle interessante nieuwtjes.

Bewust leven

Wil jij bewuster gaan leven en (plastic) afval vermijden? Dan is het boek van Nicky en Jessie Kroon wel iets voor jou. In dit boek delen zij twaalf belangrijke lessen en vertellen ze over hun Zero Waste successen en mislukkingen van de afgelopen jaren. Het ontwikkelen van een duurzame lifestyle is echt niet zo eenvoudig, maar wel mogelijk.

Productspecificaties:

  • Uitgiftedatum: september 2018
  • Aantal pagina’s : 208
  • EAN: 9789400509979

Doe jij al een poging om Zero Waste door het leven te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *