Fijne feestdagen!

Namens het team van Boekrecensies Blog wensen wij jou (en u) fijne feestdagen en alvast een goed 2022. Nu kunnen we een heel verhaal gaan ophangen over de pandemie en vertellen dat het een goed idee is om boeken te lezen tijdens de lockdown, maar dat is vanzelfsprekend en een beetje cliché. Natuurlijk hopen wij, zoals iedereen, op het beste voor het komende jaar, of dat we er in ieder geval het beste van kunnen maken.

Boeken lezen is gelukkig weer hip

Op het journaal konden we vorige week beelden zien van hamsterende mensen in de mooie boekhandel ‘Waanders’ in Zwolle op de laatste avond voor de lockdown. Dat vonden we toch een beter beeld dan dat van mensen die met pakken wc-papier de supermarkt uitrende, tijdens de vorige lockdowns. Een stapeltje boeken kopen om de lockdown of de feestdagen mee door te komen is sowieso een goed plan, vinden wij. Fijn voor de boekwinkels! Je kan natuurlijk ook boeken online kopen en je hoeft echt niet bang te zijn dat het pak wc-papier jouw enige gezelschap is tijdens de feestdagen.

Gelukkig is boeken lezen weer hip, en dat zagen we natuurlijk ook in betere tijden.

Boekrecensiesblog

Al een tijdje lezen en schrijven wij recensies over boeken en doen dit met net zo veel enthousiasme als toen we net waren begonnen. We hebben een lekker tempo van recensies publiceren omdat we met zijn achten zijn: Marga, Astrid, Yvonne, Noortje, Lysanne, Natasja, Selina en Godart Bosmans. Af en toe doen er ook gast-recensenten mee.

We krijgen boeken van self-publishers opgestuurd, we vragen boeken aan bij uitgeverijen of we lezen boeken die we zelf kiezen. Onderling verdelen we de boeken waarbij natuurlijk iedereen zijn eigen smaak en specialisme heeft qua genre. Dit is prettig want zo hebben we een breed aanbod van boeken en zijn we geen recensie-site geworden die zich slechts op één genre richt.

Ons team:

Wil je een goed kinderboek kopen? Noortje weet daar alles van.

Wil je eerst een feelgoodroman lezen, daarna een lekkere taart bakken en je huis gezellig maken? Yvonne is onze super-muts!

Of toch liever een spannende thriller, een Engelstalig boek of een steengoede roman? Lysanne, Natasja en Astrid zijn onze allrounders die van wanten weten!

Selina is net bij ons team maar heeft een leestempo van-heb-ik-jou-daar. Young Adult, kinderboeken en thrillers leest zij snél: Miep-miep-vroem….

Godart Bosmans leest graag romans en schrijft af en toe een gedicht.

En Marga? Tja, die schuift niet onder stoelen en tafels dat ze trouw is aan haar favoriete auteurs maar toch ook wel, opvallend vaak, rázend enthousiast is over romans van nieuwe of onbekende schrijvers.

Geen negatieve recensies!

Wat menig lezer zal zijn opgevallen aan onze website is dat we geen negatieve recensies plaatsen. Hier zit namelijk niemand op te wachten, de schrijver niet en wij ook niet.

Indien we een boek écht niet goed vinden (en ook dat is persoonlijke smaak!) dan bedanken we voor de eer. Een schrijver heeft veel energie, tijd en geld gestoken in het schrijven en uitgeven van een boek, dit vinden wij sowieso al bewonderenswaardig.

Natuurlijk zijn we wel kritisch, dat kun je vaak lezen tussen de regels door of in onze conclusies. Want soms begint een boek sterk en eindigt het zwak, of maakt de auteur het de lezer moeilijk door té veel verhaallijnen of perspectieven, waardoor dat je de boeken in het bos niet meer ziet… uhh, pardon: de bomen door het bos.

(Over bomen gesproken: een topper van dit jaar was toch echt wel: Greenwood. )

Gast-recensies

Mocht je jouw stapel boeken uit hebben, je suf vervelen tijdens de feestdagen en zin hebben om hierover te ‘praten’ of je mening op papier te zetten, dan zijn gastrecensies natuurlijk altijd welkom. We stellen hier wel bepaalde eisen aan, maar wees niet bevreesd, niemand schrijft zonder taalfouten en wij kijken recensies altijd goed na voor we deze op onze website publiceren!

Wil je ons iets laten weten over een trend in de boekenwereld of een spannend feit? Laat gerust weten, of schrijf een gastblog of column.

Fijne feestdagen namens Boekrecensiesblog!

Wij wensen jou (en u) fijne feestdagen en alvast een goed 2022. Maar dat hadden we al gezegd, en vooruit, omdat we het echt menen en niet kunnen laten: blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *