Komisch debuut: ‘Ik ging naar de dokter’

Dit boek is de komische debuutroman van Erik Segers (1961),  freelance journalist, die Germaanse filosofie studeerde aan de universiteit van Gent en zowel kortverhalen als televisiescenario’s schreef.

Vreemde gebeurtenissen… héél vreemd

Een jonge man vertrekt naar de dokter voor een doodgewone bloedprik. Zijn afspraak is om 11.00 uur en hij vertrekt ruimschoots op tijd. Onderweg valt hij van de ene situatie in de andere, die zeer hilarisch en absurd zijn. Zo maakt hij kennis met een dame, die ook naar de dokter moet, maar niet dokter De Donder maar naar dokter Vleugels. Deze kennismaking zet algauw de toon van het boek.

Verder maakt kennis hij met wegenwerkers die een eerste zware hindernis vormen en of dat nog niet genoeg is, komt er ook nog Mie Katoen en Frans Karton aan te pas. Om nog maar te zwijgen van Joost en de Snorren. Eén voor één vrij ruwe figuren die zich bezighouden met dingen die hij beter niet ontdekt had. Uiteindelijk is er dan ook nog tot overmaat van ramp, een neerstortend vliegtuig en nog zoveel meer.

Fantasie, humor èn grof

Er komen veel fantasierijke scenes, humoristische maar ook grove scenes aanbod. Kortom, alles komt aanbod; Pech, erotiek, geweld, gruwel, grof en plat taalgebruik, doch alles overgoten met een serieuze saus humor en aan gekke woordspelingen en zinsneden ontbreekt het zeker niet.

Vrouwvriendelijk kun je het boek niet echt noemen maar ook de mannen maken geen fraaie beurt.

Maar toch vooral lekker lachen!

Het einde laat ik aan de lezer over om te beoordelen maar is zeer de moeite waard. Kortom een grappig en zeer hilarische verhaal van een tocht naar de dokter, soms langdradig doch vlot geschreven op een wel zeer eigenzinnige humoristische wijze. Over het algemeen met plezier en luid gelach gelezen.

Aanrader?

Een fikse ontspannende aanrader!

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *